SAMO

Det kan som student vara svårt att veta vem man ska vända sig till i olika frågor. Oavsett vad du undrar eller vill ha hjälp med kan du alltid vända dig till mig. Jag är studerandearbetsmiljöombud (SAMO) för Bioteknik, Kemiteknik med fysik, Innovative and sustainable chemical engineering och Biotechnology. Det innebär att jag representerar dig som student i frågor som rör utbildningens utformning, psykosociala arbetsmiljön och fysiska arbetsmiljön. Jag arbetar alltså för att alla ska trivas och må bra på våra utbildningar!

Som SAMO har jag tystnadsplikt, vilket innebär att jag inte får sprida vidare något som du berättar för mig i förtroende. Du kan alltså kontakta mig oavsett om det är något i din arbetsmiljö som behöver förbättras eller om om du känner dig diskriminerad eller trakasserad.

Namn: Matilda Sjö

Mailsamo@kfkb.se

Telefon: 070 320 35 07

Det studiesociala nätverket

 

Feelgood

Feelgood Göteborg City är din studenthälsovård. Dit kan du vända dig om du får problem med studierelaterad ohälsa. Det betyder att besvären ska vara orsakade av studier/studiesituation eller ha inverkan på den individuella studiekapaciteten. Ett första bedömningsbesök erbjuds alltid för att kartlägga och hänvisa till rätt kompetens på Feelgood eller annan vårdgivare utanför studentvården.

Telefonrådgivning: 010-810 81 92 

Besöksadress: Östra Hamngatan 26, 411 09 Göteborg

Besökstid: måndag – fredag 08:00-16:00 

Hemsidahttps://feelgood.se/

 


Studievägledare

Om du är i behov av studievägledning- och planering, information, hjälp vid sjukskrivning eller socialt stöd kan du kontakta din studievägledare.

Studievägledare för studenter på Bioteknik samt masterprogrammen Biotechnology och Innovative and Sustainable Chemical Engineering är Pää Ylipää.

Studievägledare för studenter på Kemiteknik med fysik samt masterprogrammen Materials Chemsitry och Innovative and Sustainable Chemical Engineering är Anna Wrede. 

(För övriga masterprogram, se länken här)

 

Bt/MPBIO:

Namn: Pää Ylipää

Mailpaa.ylipaa@chalmers.se

Telefon: 031-772 10 86

 

 

Kf/MPMCN/MPISC:

Namn: Anna Wrede

Mail: wranna@chalmers.se

Telefon: 031-772 18 41

 

 


Studerandeombud

Studerandeombuden erbjuder stöd och hjälp för studenter som känner sig orättvist behandlade på Chalmers eller är inblandade i fall hos disciplinnämnden.

Mail: studerandeombud@chalmers.se

Namn: Carl Johan Franzén

Telefon: 031-772 38 08

Namn: Mats Norell

Telefon: 031-772 12 60

 

 


Studentpräst

Till studentprästen kan du vända dig om du vill prata med någon angående något oförutsett som inträffat i ditt liv, eller för att träffas flera gånger för att bearbeta och samtala om relationer, sorg, livsval och mening eller frågor inom etik, livsåskådning och människosyn. Prästen har tystnadsplikt och din egen religion eller livsåskådning spelar ingen roll.

Namn: Lars van der Heeg

Telefon: 0730 30 07 49

Hemsida: https://student.portal.chalmers.se/

Besöksadress: Campus Johanneberg, Kårhuset vån 3

Besökstider: Måndagar och torsdagar 9-15, samt onsdagar 13-15

 

 


Chalmers studentkårs sociala enhet

Har du frågor som rör det studiesociala, studiemedel, sjukvård eller försäkringar som SAMO inte kan svara på kan du kontakta sociala enhetens ordförande, Lovisa Eriksson.

Namn: Sofia Börjesson Rintala

Mailso@chalmersstudentkar.se

Telefon: 031-772 39 18

 

 


Samordnare för studenter med funktionsvariationer

Är du i behov av särskilt stöd i dina studier? Till exempel om du har någon funktionsvariation, dyslexi, autismspektrumsdiagnos osv. Logga in i Nais med ditt Chalmers ID eller samma inloggning som du använder till antagning.se och följ instruktionerna. Du behöver ha ett intyg som styrker din funktionsvariation för att kunna göra din ansökan.

Om detta verkar krångligt eller du saknar intyg kan även du kontakta Chalmers funkasamordnare för att få hjälp eller mer information!  Alla studenter på Chalmers ska kunna skriva en tenta!

Läs mer på studentportalen, här

NAIShttps://www.nais.uhr.se/

Mailpedagogisktstod@chalmers.se

 


Arbetsmiljöingenjörer

Chalmers har två arbetsmiljöingenjörer. Dessa samordnar och utvecklar arbetsmiljöarbetet på Chalmers.

Mail: arbetsmiljo.stodet@chalmers.se

Namn: Rickard Andersson

Telefon: 031-772 67 65

Namn: Samuel Fröjmark

Telefon: 031-772 68 65


 
Ungdomsmottagningen

Är du under 25 år och har du frågor om sex och relationer eller är i behov av att prata med någon kan du vända dig till ungdomsmottagningen. Där finns barnmorska, sjuksköterska, gynekolog, kurator, psykolog och allmän specialistläkare. Hitta din närmaste mottagning här.


 

Felanmälan

Om du upptäcker något fel i Chalmers lokaler, till exempel lampor som inte fungerar, trasiga möbler eller att det är väldigt kallt, kan du felanmäla detta. Det görs enklast genom att maila 8800@chalmers.se och ange vilket hus det gäller samt våning och rumsnummer. Du kan även ringa 031-772 88 00.